Sponsorhuset
Kalender


Internationellt kampjujutsu-läger i Tyskland

Hemma igen efter en oförglömlig och fantastisk helg. Mycket välarrangerat av huvudpersonerna Holger Tanzberger, Yvonne Tausche och deras stora stab av outtröttliga entusiaster. Vi bodde 5 minuter från lägerdojon i ett jättefint “guesthouse” och i samma stora sportcenter som dojon fanns restaurang för kvällarnas gemensamma middagar, mycket smidigt och trevligt.

Massor av nya graderingar från gult t.o.m. blått genomfördes under tre dagar. Vi startade med tre timmars träning redan fredag kväll och slutade söndag kl. 13.00. Särskilt stort grattis till Linda Jonasson och Marcus Blomberg som erövrade sina 4 kyu bälten (orange).

Joel Pentikäinen från Finland och Kaj från Tyskland genomförde sina kumites under stort tryck. Massor av publik, tv-sändning och bl.a. stadens borgmästare invigde kumiten med både tal och en fin gåva till mig (en jättefin broderad jujutsudräkt). Blod, brutna revben, stora blåtiror, stående räkningar, flera nedslagningar och en helt galen cool stämning under 40 låååååånga minuter visade kampjujutsun från sin allra bästa sida. Vi kan nu stolt hälsa dessa två tuffa fighters välkomna in i svartbältes familjen 🙂 Det betyder också att Finland nu genom Joel Pentikäinen officiellt bedriver kampjujutsu i en egen dojo där flera andra sporter redan bedrivs.

Frank och Simone va i högform och publiken drog efter andan när Frank förklarade “KO mot huvudet är tillåtet under kumiten men inte nödvändigt”. Helgen blev en stor SUCCÉ och vi är otroligt tacksamma för att ha Holger Tanzberger och co i KJJ-familjen. Holger driver en dojo på 350 medlemmar i en liten kommun på totalt 4000 invånare. Det betyder att nästan 10% tränar hos honom. Franks klubb på polisskolan i Weisbaden ligger också på 350 medlemmar och ett 20-tal från Franks klubb tog nya bälten under detta läger.

Jag kan också redan nu släppa att sista helgen i oktober har vi återigen oktoberläger med Frank och Simone. Den här gången blir det tränarutbildning, seminarium och matcher. Vi kommer att köra tränarutbildning hela fredagen och läger under lördagen. Men mer info om detta kommer framöver..
Massor av ny inspiration och en påbörjad revidering av KJJ-graderingssystemet där vi bl.a. kommer att avsätta en del av oktoberhelgen till svartbältesmöte med mål “kjj2.2” som vi hoppas ska vara klart under 2018. Inga stora revolutionerade förändringar skulle jag tro, men ändå viktigt att vi utvecklar och ständigt förbättrar vårt system.

Tack för en grym helg med kampjujutsu i centrum.
Crille

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Reception
Receptionens öppettider är
måndag-torsdag 10.00-12.00 samt 17.00-20.00.
fredag 10.00-12.00 samt 17.00-19.00.
lördag 10.00-12.00.