Skip to content

BJJ

BJJ (Brasiliansk Jiu Jitsu, även kallad Brasiliansk ju jutsu) är en kampsport och och ett effektivt markkampsystem som har sina rötter i Judo, men har sedan utvecklats till att bli ett unikt och mycket effektivt system för självförsvar. Huvudfokus för BJJ är grappling och markkamp, med målet att använda sig av vridmoment och rätt teknik för att kontrollera och övermanna en motståndare.

BJJ lär utövare hur man effektivt och effektivt använder sin kropp för att ta en motståndare till marken, kontrollera den och tillämpa olika tekniker som ledlås och strypningar. Detta gör det möjligt för en mindre och svagare person att försvara sig mot en större och starkare angripare.

Förutom dess praktiska självförsvarssyften är BJJ också en tävlingsinriktad sport. Det finns olika organisationer och tävlingar som arrangerar BJJ-tävlingar, där utövare kan testa sina färdigheter mot andra i sin viktklass och bältesnivå.

BJJ utövas ofta i en Gi, vilket är en traditionell dräkt som används i många kampsporter, men det kan också utövas i No-Gi, vilket innebär träning utan den traditionella dräkten.

Brasiliansk Jiu Jitsu är en mångsidig kampsport som erbjuder något för alla, oavsett om det gäller självförsvar eller motion.

 

 

Vi tillhör BJJ organisationen BJJ globetrotters med över 100 svartbälten och klubbar över hela världen. Besök gärna hemsidan BJJ globetrotters för information om kommande läger o.s.v.