Sponsorhuset
Kalendarium
sep
14
lör
10:00 Kickoff
Kickoff
sep 14 kl. 10:00 – sep 15 kl. 04:00
Samling på klubben kl 10.00. Vi cyklar gemensamt till bågskytteranchen där vi grillar och skjuter pilbåge. Hemresa vid c:a kl. 14.00, sen träffas vi på klubben för kickoff-fest vid 19.00.
sep
28
lör
heldag Rockabillyfest
Rockabillyfest
sep 28 heldag
Rockabillyfest med Rickard Swanström på klubben.
okt
16
ons
heldag Träningsläger
Träningsläger
okt 16 heldag
Träningsläger med den Franske pantern Alain Sailly. Ungdom 17-19, senior 19-21. Middag på klubben 21.30.
nov
9
lör
heldag Träningsläger
Träningsläger
nov 9 heldag
Träningsläger stående (kick/thai/karate).
dec
7
lör
heldag Julläger
Julläger
dec 7 heldag
Julläger kampjujutsu, separat utskick kommer.


Bågskytte

3D-ranchens egen hemsida hittar du på – www.3dranchen.se

CrilleBågskytte är en individuell sport och man kan tävla både på tavla och i flera skogsdiscipliner där bl.a. 3D växer och är på frammarsch.

Långbåge
Långbåge är en av tre discipliner inom svenska bågskytteförbundet. Den äldsta typen av skjutvapen vi känner till är pilbågen. Bågen tros ha utvecklats som vapen i Sydeuropa och Nordafrika så tidigit som 15000 f.Kr. Långbåge är ursprunget till dagens moderna bågar men också den båge som används vid s.k. trickskjutning där man bl.a. skjuter på rörliga mål.

Dagens moderna Långbågar är mycket snabba och används bl.a. till jakt i flera Länder. På långbågar används inga sikten utan man skjuter instinktivt, det är den svåraste metoden och det kräver mycket träning.

Recurve
Recurvebågen är en kortare och är mer deflex/reflex i sin utformning den finns en s.k. Jaktrecurve som skjuts traditionellt precis som långbåge, denna kallas klassisk stil. Sedan finns det en variant med sikte och s.k. stabilisator på, detta kallas fristil. Denna variant är den som är representerad i OS.

Compound
Compound bågen är en relativt ny båge med s.k. utväxling som gör att den är lätt att hålla uppdragen och mycket snabb att skjuta med. Denna båge används ofta till jakt och det finns två modeller, dels jakt compound med pinnsikten och dels samma sikte som recurver använder s.k. tavelsikten.

Bågskytte

 

3D-ranchen
Vi på i3 sportcenter förfogar också över Sveriges största öppna s.k. 3D-Ranch.
Denna ligger på gamla skjutområden ca 4 km från klubben. Den blir färdig i maj 2012.
Ranchen innehåller ett stort tavelområde parkeringsplatser och en reception samt en 5 km lång s.k. 3D-bana i skog och öppen terräng.
Där kommer det arrangeras tävlingar, öppna träningar med s.k. “shootingfee” samt givetvis daglig träning.

 

 

Sommartider
Sommartider i receptionen: Måndag-onsdag 17-19. Ordinarie öppettider igen fr.o.m. vecka 34.